Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatiewaarde.eu Info & advies over isolatiewerken en de verschillende soorten isolatie.
Vergelijk 1350+ isolatiespecialisten uit België en Nederland.
header image
Isolatiewaarde.eu

Spouwmuurisolatie tussenwoning

Heb je een rijtjeshuis en wil je graag je voor- en achtergevel isoleren? Goed nieuws, spouwmuurisolatie bij een tussenwoning is perfect mogelijk. Zo bespaar je efficiënt op je energiefactuur, demp je omgevingsgeluiden, … Wat zijn de gemiddelde kosten voor spouwmuurisolatie in een tussenwoning? En met welke aandachtspunten houdt een isolatiespecialist allemaal rekening? We zetten het op een rij in dit artikel!

Ga snel naar:
Geschikte isolatiematerialen
Kosten spouwmuurisolatie tussenwoning
Belangrijke aandachtspunten
Waarom isolatiespecialist inschakelen?
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Is spouwmuurisolatie bij een tussenwoning zinvol?

Absoluut. Bij een rijtjeswoning heb je namelijk minder m² buitenmuur (enkel voor- en achtergevel), waardoor de totale kostprijs van je isolatieproject lager ligt. Daarnaast geniet je met spouwmuurisolatie voor je tussenwoning ook van de volgende voordelen:

 • Extra besparing op je energiefactuur: met spouwmuurisolatie in een tussenwoning kan je iets minder besparen in vergelijking met een halfopen bebouwing of een vrijstaande woning met meer m² muur. Niettemin verdien je ook je investering door je lagere energiekosten vlot terug en maak je daarna pure winst. De exacte besparing hangt ook af van het type isolatiemateriaal, de dikte van de spouw, …
 • Hoger woon- en warmtecomfort: naast een mooie jaarlijkse besparing op je energiekosten geniet je dankzij spouwmuurisolatie ook van een hoger woon- en warmtecomfort in je rijtjeshuis. Je woning blijft langer warm in de winter en langer koel in de zomer.
 • Betere geluidsisolatie van je tussenwoning: een rijtjeshuis staat meestal in een drukkere omgeving met behoorlijk wat omgevingsgeluiden. Dankzij de spouwmuurisolatie in je voor- en achtergevel kan je die geluidsoverlast efficiënt dempen.
 • Waardevermeerdering van je woning: door je spouwmuren te isoleren zorg je voor een hogere waarde van je tussenwoning. Dat kan belangrijk zijn met het oog op een toekomstige verhuur of verkoop van je woning.
 • Lagere CO2-uitstoot: dankzij spouwmuurisolatie in je tussenwoning stook je minder en stoot je logischerwijs ook minder CO2 uit. Door die verduurzaming van je woning draag je een flinke steen bij aan het milieu.

Advies op maat nodig? Een vakman informeert je graag over de mogelijkheden van spouwmuurisolatie voor jouw tussenwoning. Ontvang vrijblijvend voorstellen van verschillende isolatiespecialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

spouwmuurisolatie tussenwoning

 

Geschikte isolatiematerialen

Voor de spouwmuurisolatie van je tussenwoning kan je kiezen uit minerale inblaaswol, PUR-schuim of EPS-parels. De beste keuze voor jouw project hangt af van je budget, je persoonlijke wensen, de dikte van de spouw en de voegen, … Een kort overzicht:

 

minerale inblaaswol tussenwoning 1. Minerale inblaaswol

Het meest gebruikte type minerale inblaaswol voor spouwmuren is Knauf Supafil. Dit veelzijdige materiaal is bovendien ook de meest budgetvriendelijke spouwmuurisolatie voor je tussenwoning. Bovendien is minerale inblaaswol ook brandveilig, vochtwerend en milieuvriendelijk. Let op: je hebt wel een minimale spouwbreedte van 5 cm nodig. Daarnaast moeten je voegen minstens 14 mm dik zijn.

Een goede keuze als… je wil gaan voor de meest budgetvriendelijke optie, je ook zo doeltreffend mogelijk geluidsoverlast wil dempen, …

Richtprijs minerale inblaaswol: € 15 à 20 per m² (excl. btw)

 

 

eps parels tussenwoning 2. EPS-parels

EPS-parels zijn kleine bolletjes van piepschuim die vooral bestaan uit waterstof en koolstof. Een isolatiespecialist spuit deze parels in je spouwmuur met een zachte lijm. Zo ben je zeker van een sluitende, homogene isolatieschil zonder mogelijke verzakkingen. Bovendien zijn EPS-parels ook geschikt voor smallere spouwen (vanaf 3 cm). De minimale dikte van je voegen moet wel 16 mm zijn.

Een goede keuze als… je een dunnere spouw hebt, je wil gaan voor ecologisch materiaal, …

Richtprijs EPS-parels: € 20 à 25 per m² (excl. btw)

 

 

pur schuim tussenwoning 3. PUR-schuim

Ook met PUR-spuitisolatie kan je vlot en doeltreffend de spouwmuren van je rijtjeshuis isoleren. Van alle mogelijke materialen haalt PUR-schuim zelfs de beste isolatiewaarde. Bovendien kan je dit materiaal ook gebruiken bij smallere en zelfs licht vervuilde spouwen. Na het inspuiten als vloeistof zet PUR-schuim namelijk uit en wordt het hard. Zo krijg je altijd een naadloze isolatieschil in je spouwmuur.

Een goede keuze als… je wil gaan voor de best mogelijke thermische isolatie, je voldoende budget hebt, …

Richtprijs PUR-schuim: € 25 à 30 per m² (excl. btw)

 

 

Welke spouwmuurisolatie voor mijn tussenwoning kies ik best?

Om het juiste isolatiemateriaal te kiezen, bekijkt een isolatiespecialist het totaalplaatje. Wat is je budget? Hoe dik zijn je voegen en je spouw? Wil je ook een optimale geluidsisolatie of is de thermische isolatie het belangrijkst? Een vakman houdt rekening met al deze aspecten en helpt je bij het maken van de juiste keuze op jouw maat.

Zeker zijn van de juiste keuze? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij verschillende isolatiespecialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Kosten spouwmuurisolatie tussenwoning

Wat kost spouwmuurisolatie voor een tussenwoning ongeveer? Die prijs hangt vooral af van het aantal m² buitenmuur, de dikte van de spouw, het type isolatiemateriaal, … Voor een gemiddelde tussenwoning (60 m²) mag je rekenen op ongeveer 900 à 1.800 euro (excl. btw en plaatsing). Een kort overzicht van de kosten voor de spouwmuurisolatie van een tussenwoning per type materiaal:

Type spouwmuurisolatieGemiddelde prijs voor tussenwoning (60 m²)
Minerale inblaaswol€ 900 à 1.200
EPS-parels€ 1.200 à 1.500
PUR-schuim€ 1.500 à 1.800

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen, exclusief de plaatsing van de spouwmuurisolatie voor je tussenwoning. Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw project? Vraag dan verschillende prijsvoorstellen aan bij vakmannen actief in je buurt. Zo kan je gericht en vlot kosten, maar ook adviezen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

kosten spouwmuurisolatie tussenwoning

 

Belangrijke aandachtspunten + valkuilen

Wil je graag spouwmuurisolatie plaatsen in je rijtjeshuis? Voor een succesvol isolatieproject is het belangrijk om rekening te houden met enkele belangrijke factoren. Een paar aandachtspunten en valkuilen voor spouwmuurisolatie in een tussenwoning op een rij:

 • Spouwmuurafscheiding: willen je buren geen spouwmuurisolatie? Dan is het belangrijk om een spouwmuurafscheiding te gebruiken. Zo’n afscheiding houdt het isolatiemateriaal op zijn plaats en voorkomt dat het verzakt naar de spouw van de buren.
 • Type en hoeveelheid isolatiemateriaal: bij de keuze van het juiste isolatiemateriaal houdt een vakman rekening met de dikte en de staat van je spouw en de grootte van je voegen. Die dikte van je spouw bepaalt ook de hoeveelheid isolatiemateriaal die een vakman inspuit. Voor een homogene, naadloze isolatielaag zonder verzakkingen is het belangrijk om de juiste hoeveelheid spouwmuurisolatie te gebruiken.
 • Isolatie spouwmuur grenzend aan de buren: naast je voor- en achtergevel kan er ook een spouw aanwezig zijn in de muur die je deelt met je buren. Ook die kan je opvullen met spouwmuurisolatie, al doen de meeste mensen dat niet. Ook je buren verwarmen namelijk hun woning, waardoor het warmteverlies beperkt blijft. Je kan zo’n muur wel akoestisch isoleren tegen burenlawaai met een geluidsisolerende voorzetwand tegen de binnenkant van die muur.
 • Samen met de buren isoleren: wil je de spouwmuur van je tussenwoning isoleren? Vraag dan zeker bij je buren of ook zij interesse hebben. Door samen te isoleren is geen spouwmuurafscheiding nodig en gaat het ook om een grotere oppervlakte. Zo ligt de gemiddelde prijs voor spouwmuurisolatie per m² lager en spaar je dus behoorlijk wat kosten uit. Vraag zeker naar de mogelijkheden bij een vakman actief in je buurt.

 

Waarom een isolatiespecialist inschakelen?

Wil je zeker zijn van een optimale spouwmuurisolatie voor je tussenwoning en dus een zo kort mogelijke terugverdientijd? Dan doe je best een beroep op een isolatiespecialist actief in je buurt. Zo kan je gegarandeerd rekenen op…

 • Grondige inspectie van je spouwmuur: een isolatiespecialist inspecteert eerst je spouwmuur met een spouwkijker/endoscoop. Zo kan hij de dikte van je spouw goed inschatten en ziet hij ook of er eventuele voorbereidende werken nodig zijn (bv. verwijderen van cementresten in de spouw).
 • Advies op maat: op basis van zijn analyse geeft de vakman je gericht advies over het beste isolatiemateriaal voor jouw project, de benodigde hoeveelheid spouwmuurisolatie, de beste werkwijze, …
 • Correcte, efficiënte uitvoering: een vakman isoleert de spouwmuren van je tussenwoning volgens de regels van de kunst (correct patroon van de boorgaten, gelijkmatige verdeling van het isolatiemateriaal, …). Bovendien klaart hij deze klus op minder dan 1 dag.
 • Kwalitatieve materialen: een isolatiespecialist werkt enkel met hoogwaardige isolatiematerialen en apparatuur op maat (endoscoop, inblaasmachine, …). Zo ben je zeker van een perfecte, naadloze spouwmuurisolatie voor je tussenwoning op lange termijn.
 • Garantie op de isolatiewerken: door samen te werken met een vakman krijg je een garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Zo ben je financieel beschermd bij eventuele problemen achteraf.
 • Subsidies & financiële voordelen: als je een isolatiespecialist inschakelt, kom je in aanmerking voor meerdere subsidies en het verlaagde btw-tarief. Zo kan je de kosten voor je project flink drukken. Je vakman vertelt je graag meer over de voorwaarden en bedragen.

BELANGRIJK: om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en de kosten voor spouwmuurisolatie in je tussenwoning vraag je best voorstellen aan bij meerdere vakmannen actief in je buurt. Dat kan gratis en vrijblijvend via het onderstaande offerteformulier:

 

Vrijblijvend offertes ontvangen?

Kies voor een ervaren vakman gespecialiseerd in spouwmuurisolatie en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen