Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatiewaarde.eu Info & advies over isolatiewerken en de verschillende soorten isolatie.
Vergelijk 1350+ isolatiespecialisten uit België en Nederland.
header image
Isolatiewaarde.eu

Muurisolatie: mogelijke methodes en hun prijzen

Je muren isoleren is een belangrijke stap in het energiezuinig maken van je woning. Er zijn verschillende manieren om muurisolatie te plaatsen. In dit artikel bespreken we deze methodes en hun kosten per vierkante meter. Je ontdekt ook wat de belangrijkste factoren zijn bij het bepalen van deze prijzen.

Snel naar: spouwmuurisolatiemuurisolatie langs buitenmuur isoleren langs binnenprijsbepalers

 

Muurisolatie: wat zijn de mogelijke methodes?

Voor het aanbrengen van muurisolatie zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan ervoor kiezen om het isolatiemateriaal langs de binnenzijde of de buitenzijde van de muur plaatsen. Ook het isoleren van de spouwmuur behoort tot de mogelijkheden.

 

spouwmuurisolatie plaatsen Methode 1: spouwmuurisolatie

Bij deze techniek wordt de holte tussen de binnen- en buitenmuur, de spouw genaamd, gevuld met isolatiemateriaal. Glaswol (in de vorm van vlokken), EPS parels en PUR-schuim zijn enkele veelgebruikte materialen voor deze vorm van muurisolatie. Ze worden dan via gaten in de buitenmuur in de spouw geblazen.

De plaatsing van spouwmuurisolatie kan erg snel gebeuren, wat een positieve invloed zal hebben op de arbeidskosten van de isolatiewerken.

Prijs: 15 à 30 euro per m2, vooral afhankelijk van het gekozen materiaal

Meer informatie over het plaatsen van spouwmuurisolatie vind je terug in dit artikel.

Vraag hier prijzen op maat aan voor het isoleren van spouwmuren.

 

 

muurisolatie langs buiten Methode 2: muur isoleren langs buitenzijde

Bij deze methode worden harde isolatieplaten tegen de gevel aangebracht. Deze worden vervolgens afgewerkt met een nieuwe gevelbekleding. Het gekozen gevelmateriaal zal een grote invloed hebben op de kosten. Crepi en steenstrips zijn twee voorbeelden van gevelbekledingen die vaak met isolatie gecombineerd worden.

Het isoleren van je gevel langs de buitenzijde is een pak duurder dan het isoleren van de spouwmuur. De gevel wordt wel uitstekend beschermd tegen vorst en vochtproblemen.

Prijs: vanaf ongeveer 100 euro per m2, sterk afhankelijk van afwerking.

Meer info over de opbouw van gevelisolatie vind je in dit artikel.

Vraag hier prijzen op maat aan voor gevelisolatie.

 

 

muur isoleren langs binnenzijde Methode 3: muurisolatie langs binnen

Het plaatsen van muurisolatie langs de binnenzijde van de woning is de minst aantrekkelijke optie. Het gaat namelijk om een delicate klus en je verliest ook wat binnenruimte. Als gevelisolatie langs buiten of spouwmuurisolatie om bepaalde redenen niet mogelijk zijn, kan men toch voor deze isolatiewijze kiezen.

Bij deze isolatiemethode plaatst men vaak een voorzetwand: er wordt een houten of metalen rooster verankerd in de muur. Dit rooster wordt afgewerkt met bijvoorbeeld gipsplaten. De ruimte tussen de afwerking en de oorspronkelijke muur wordt eerst opgevuld met isolatiemateriaal (bijvoorbeeld glaswol).

Prijs: ongeveer 40 euro per m2 (voorzetwand met gipsplaten)

Vraag hier prijzen op maat aan voor muurisolatie langs binnen.

 

 

Waarom je muren isoleren?

Je muren isoleren brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Je bespaart op de energiekosten, wat natuurlijk ook een ecologisch voordeel is.
  • Geluiden van buitenaf worden beter geweerd, wat een verhoogd wooncomfort betekent.
  • Door het isoleren van de muren verminder je de tocht. Hierdoor circuleert er minder stof in huis.

 

 

Welke factoren bepalen de kosten van muurisolatie?

Bovengenoemde prijzen voor muurisolatie zijn richtprijzen. Hoeveel de kosten voor jouw isolatieproject zullen bedragen, is afhankelijk van verschillende elementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gekozen materialen (en hun isolatiewaarde), de dikte van de isolatielaag en de afwerkingswijze. Ook het totaalaantal te isoleren vierkante meters en de moeilijkheidsgraad van de isolatiewerken zullen een invloed hebben op het berekenen van de kosten.

Natuurlijk is de prijs ook afhankelijk van de gekozen vakman. Om de voordeligste aanbieding te vinden vraag je dan ook best offertes aan bij verschillende isolatiespecialisten. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen voor muurisolatie aanvragen bij experts in isolatiewerken. Zo wordt prijzen vergelijken erg eenvoudig. Klik hier om prijzen op maat van jouw isolatieproject te ontvangen.

 

muurisolatie aanbrengen

 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de isolatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele isolatiespecialisten