Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatiewaarde.eu Info & advies over isolatiewerken en de verschillende soorten isolatie.
Vergelijk 1350+ isolatiespecialisten uit België en Nederland.
header image
Isolatiewaarde.eu

Vloerisolatie

Met vloerisolatie bespaar je energie. Daarnaast zal de vloer veel aangenamer aanvoelen. Geïsoleerde vloeren hebben bovendien ook geen last van oppervlaktecondensatie. Ontdek in dit artikel hoe je een vloer kan isoleren en wat de gemiddelde prijs is.

Prijs van vloerisolatie voor jouw woning? Vraag nu gratis offertes op maat.

 

Besparen dankzij vloerisolatie

Besparen door isolatie loont. Een goed geïsoleerde vloer kan je jaarlijks een besparing van 7 kubieke meter aardgas per vierkante meter opleveren. Dat betekent een daling van je energiefactuur van een paar honderd euro per jaar. Daar de temperatuur van een geïsoleerde vloer schommelt rond de 20 graden Celcius, kan je gerust blootsvoets lopen.

 

Materialen vloerisolatie & gemiddelde prijs

Grofweg zijn er 3 soorten materialen waarmee je vloeren kan isoleren. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Afhankelijk van de ondergrond van de vloer, kies je een bepaalde soort.

 

gespoten pur als vloerisolatie 1) PUR-vloerisolatie

Dit materiaal is één van de beste materialen voor vloerisolatie. Gespoten PUR is ideaal voor vloeren, omdat het zich naadloos inkapselt tussen leidingen en elk gaatje of oneffenheid kan opvullen. Eender welke dikte is mogelijk. Deze isolatie wordt snel geplaatst.

Prijs :  € 15 – € 20/m2 (bij een dikte van 8 tot 10 cm)

 

 

 

isolatiebeton als vloerisolatie 2) Isolatiebeton

Isolatiechape of isolatiebeton is een combinatie van cement met isolatie-elementen zoals polystyreenkorrels. Het wordt vooral gebruikt bij renovatiewerken waar de ruimte beperkt is. Je kan kiezen uit schuimbeton, argexchape, polystereenkorrels of PUR-granulaten.

Prijs: € 14 – € 19/m2

 

 

 

vloerisolatie platen 3) Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn makkelijk te plaatsen. Ze zijn vooral geschikt voor effen vloeren. Je kan kiezen uit glaswol-platen, steenwolplaten of EPS-platen. Let vooral op koudebruggen langs hoeken en gaten. Afhankelijk van je budget, je persoonlijke voorkeur en de situatie kies je één van de 3 soorten.

Prijs: € 8 – € 12/m2 (bij een dikte van 8 cm)

 

 

 

Je vloer(en) laten isoleren met één van deze isolatiematerialen? Via de online offerteservice kan je advies en prijsoffertes aanvragen van erkende isolatie-experts in de buurt. Zo kan je gemakkelijk prijzen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Plaats van vloerisolatie in de vloeropbouw

Een vloer bestaat doorgaans uit vier lagen. Vloerisolatie wordt aangebracht boven de betonplaat en onder de leidingen en de chappe. Soms wijkt men hiervan af en plaatst met eerst isolatie en dan pas beton. Gewoonlijk gebeurt het op onderstaande manier:

 

1e laag: betonplaat

De onderste betonlaag bestaat meestal uit gewapend beton. Deze laag houdt vocht tegen, stabiliseert de vloer en voorkomt ongedierte.

 

2e laag: isolatielaag met bouwfolie

Op de betonlaag wordt een bouwfolie geplaatst. Daarboven komt een isolatielaag. De folie dient als bescherming tegen vocht. Besteed extra aandacht aan isolatie van de randen.

 

3e laag: leiding en chappe

Vervolgens worden leidingen gelegd, waarboven een chapelaag komt en eventueel vloerverwarming.

 

4e laag: afwerking

Als laatste komt de afwerking.

 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de isolatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele isolatiespecialisten