Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatiewaarde.eu Info & advies over isolatiewerken en de verschillende soorten isolatie.
Vergelijk 1350+ isolatiespecialisten uit België en Nederland.
header image
Isolatiewaarde.eu

Bardages plaatsen: stappenplan en info

Bardages plaatsen gebeurt in verschillende stappen. Lees hier meer over wat belangrijk is bij de plaatsing en hoe het in zijn werk gaat. 

Gevelisolatie plaatsen? Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes aan voor gevelisolatie.

 

De schroeven voor het zetten van bardages of gevelbekleding zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal. Bij de thermisch onderbroken Bardage Isolatiesystemen 207 Thermo en MetalRock 209 geldt de voorkeur voor zelfborende schroeven met gereduceerde boorpunt. De schroef dient 15 tot 20 mm langer te zijn dan de dikte van de thermoprofielen of koudebrugstrook. Het deel onder de kop, waar de buitenplaat komt te zitten, heeft een vrijloopzone. Hierdoor wordt doldraaien voorkomen en blijft de aansluiting met de perforatie in de buitenplaat waterdicht. Tussen de afdichtingsring (rondsel) en de buitenplaat zit een kunststofring die zorgt voor een flexibele vastklemming, zonder beschadiging van het plaatstaal.

bardages plaatsen industrie

 

Bardage isolatiesysteem 207 thermo:

EERST METEN, DAN BESTELLEN

Voor het Bardage of gevelisolatiesysteem MetalRock 207 Thermo zijn bijpassende profielen leverbaar voor diverse sponning-breedtes, van 28 tot 40 mm. De werkelijke flensmaten van de binnendozen kunnen nogal eens afwijken van de theoretische maat.
Daarom is het aan te raden de maatvoering van de binnendozen bij levering te controleren en pas dan de aangewezen sponningmaat van de thermoprofielen te bepalen.

Diverse aandachtspunten voor het plaatsen van bardages

• Isolatie goed tegen de achterwand aandrukken.
• Isolatieplaten onderling goed laten aansluiten, geen open voegen laten.
• Isolatie laten doorsteken op de gebouwhoeken.
• Thermische bruggen vermijden ter hoogte van dorpels, deuren en ramen.
• Geen voorhangdekens, maar thermoprofielen (207) of stroken (209) als thermische onderbreking.
• Bescherm de nog niet met buitenplaat afgewerkte delen tegen regen.

Aanbevolgen Rockwool producten

Rockwool Bardageplaat MetalRock 207

De Rockwool Bardageplaat MetalRock 207 is een lichte en zeer veerkrachtige rotswolplaat met een XD-waarde van 0,038 W/mK. De lengte is 1000 mm, de breedte 505 of 605 mm overeenkomstig de courante maten van-binnen-dozen. De plaat is verkrijgbaar in de diktes 60, 70, 80, 90 en 100 mm.

Rockwool Bardage Isolatiesysteem 207 Thermo

Dit systeem betreft de Rockwool Bardageplaat MetalRock 207 in combinatie met thermoprofielen: harde, U-vormige rotswolstroken met een Xforfaitair-waarde van 0,045 W/mK, die op de flenzen van de binnendozen worden gedrukt. De buitenafmetingen zijn 80 bij 50 mm.
De thermoprofielen zijn verkrijgbaar met een sponning-breedte van 28, 30, 33, 35, 38 of 40 mm. De sponningdiepte bedraagt naar keuze:

• 20 mm (bv. bij toepassing van een 70 mm dikke Bardageplaat MetalRock 207 in een 90 mm diepe binnendoos);
• 30 mm (bv. bij toepassing van een 60 mm dikke Bardageplaat MetalRock 207 in een 90 mm diepe binnendoos).

Rockwool Bardage Isolatiesysteem MetalRock 209

Het Bardage Isolatiesysteem MetalRock 209 is een combinatie van een lichte, zeer veerkrachtige en speciaal gevormde rotswolplaat met een >.D-waarde van 0,037 W/mK en een koudebrugstrook in harde rotswol met /%rfiijtair-waarde 0,045 W/mK. Het systeem wordt toegepast in binnendozen van 90 mm. De plaatlengte is 1000 mm, de breedte 500 of 600 mm overeenkomstig de courante maten van binnendozen. De plaatdikte bedraagt 132 of 151 mm en wordt dus geplaatst met een overdikte van 42 of 61 mm ten opzichte van de binnendoos. De koudebrugstrook heeft een profielmaat van 42 x 40 mm of 61 x 40 mm.

Rockwool Bardage Isolatiesysteem MetalRock 209 SONO

Het Bardage Isolatiesysteem MetalRock 209 is ook in SONO-versie verkrijgbaar, waarbij het voorzien is van een akoestisch open zwarte alufolie aan de binnenzijde, die tegelijk dampremmend en geluidabsorberend werkt bij toepassing in geperforeerde binnendozen.

Natuurlijk zijn er nog vele andere systemen van gevelbekleding op de markt. Wij hebben hier enkel een voorbeeld gegeven van het Rockwool systeem.

Natuurlijk zijn er nog andere systemen van gevelbekleding en gevelisolatie. zie hieronder de film: DOE HET ZELF MET ROGER: GEVELBEKLEDING

Bron tekst: Rockwool

 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de isolatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele isolatiespecialisten