Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatiewaarde.eu Info & advies over isolatiewerken en de verschillende soorten isolatie.
Vergelijk 1350+ isolatiespecialisten uit België en Nederland.
header image
Isolatiewaarde.eu

PUR of polyurethaan isolatie

PUR-schuim of polyurethaanschuim biedt een totaaloplossing op het vlak van isolatie van vloeren, muren, spouwmuren, daken, kruipkelders enz….

 

PUR of Polyurethaan

Polyurethaan polymeer ontstaat door een exotherme reactie van diisocyanaat met polyol (suikerderivaat).

Isolatiewaarde

Warmte verlies je door geleiding van warmte (energie) doorheen de verschillende soorten materialen in je huis. Sommige materialen geleiden de energie beter dan andere. Deze warmtegeleiding wordt gemeten met behulp van de lambda-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe hoger het isolerend vermogen van het materiaal.

 

Voordelen van PUR isolatie op een rij

Perfect aansluitend
PUR-schuim wordt onder hoge druk gespoten en neemt de vorm aan van de ondergrond. Er zijn dus geen  of hoeken die overgeslagen worden zoals bij het leggen van isolatieplaten. Dus geen koudebruggen of luchtlekken.  Het schuim hecht zich aan alle soorten materialen zoals hout, steen, metaal, beton, …. Wel dient de oppervlakte schoon en vochtvrij te zijn. De omgevingstemperatuur mag niet onder de 5°C komen. Spouwmuren kunnen hierdoor volledig luchtdicht gemaakt worden. De prijs van spouwmuurisolatie op maat kan je hier aanvragen en vergelijken. Want prijzen vergelijken loont.

Thermisch en akoestisch isolatie
Eén laag is reeds voldoende en zorgt voor thermische en akoestische isolatie. Met een lambda-waarde van 0,026 W/mK, is PUR-schuim één van de best isolerende materialen. Hoewel PUR-schuim iets duurder is in aankoop dan andere isolatiematerialen, zal dit kunnen uitgespaard worden op uw energiefactuur. Door zijn eenvoudige verwerking, wordt PUR ook goedkoper in arbeidsuren.

Gezonder en milieuvriendelijker
PUR-schuim is gemakkelijk te hanteren en bevat geen schadelijke vezels of giftige stoffen die de gezondheid of het milieu kunnen schaden. Het veroorzaakt geen allergiën of huidirritaties en is vocht en schimmelwerend. Door een betere isolatie, zorgen we eveneens voor minder verbrandingsgassen die een positieve invloed hebben op het milieu.

Supersnelle plaatsing

PUR-schuim wordt in geen tijd geplaatst en is reeds na 3 minuten droog. De vloerafwerking (vb vloerverwarming) kan dezelfde dag nog gelegd worden. Er is geen nood aan een uitvulchape.

aanbrengen van PUR schuim

 

Dikte van de PUR isolatielaag?

Hiervoor dienen we de K45-norm (2006) te respecteren. Dit wil zeggen dat voor vloeren die gelegd worden:

  • op volle grond, of boven een kelder: 3 cm
  • in contact met buitenomgeving: 4 cm
  • Voor het behalen van de K30-norm: 6 cm
  • Voor een passief huis of lage energiewoning: 10 cm

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de isolatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele isolatiespecialisten