Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatiewaarde.eu Info & advies over isolatiewerken en de verschillende soorten isolatie.
Vergelijk 1350+ isolatiespecialisten uit België en Nederland.
header image
Isolatiewaarde.eu

Terugverdientijd isolatie

Isoleren is niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor je portemonnee. Hierdoor heb je op een mum van tijd het extra geld dat je gebruikt hebt om te isoleren, terug verdiend.

 

Terugverdientijd dakisolatie

Aangezien warmte stijgt hoeft het niet te verwonderen dat je met dakisolatie het meeste geld kan uitsparen. De terugverdientijd van dakisolatie is amper 2 jaar. Na het derde jaar kan je elk jaar opnieuw genieten van een besparing op de energiefactuur tussen de 300 en 750 euro. Dakisolatie plaatsen? Vraag hier gratis offertes aan voor dakisolatie en vergelijk de prijzen.

voorbeeld dakisolatie

 

Terugverdientijd muurisolatie

De tweede grootste besparing met isolatie kan je behalen door je muren te isoleren. Maar liefst 10 tot 15% van alle warmte gaat hier verloren.  Je muren isoleren kan gebeuren door voorzetwanden te plaatsen langs de binnenzijde, je spouwen op te vullen met spouwmuurisolatie of de gevel opnieuw te bekleden met een afwerkingsmateriaal.  Gevelisolatie plaatsen? Hier vraag je gratis meerdere offertes aan en kan je prijzen vergelijken.

voorbeeld van muurisolatie

 

Volg de tips op je EPC certificaat!

Vergeet niet dat op je EPC ook handige tips staan opgelijst om je woning energiezuiniger te maken. Heb je geen EPC? Onderstaande lijst geeft de meest belangrijke knelpunten aan indien we spreken over isolatie en energiezuinig leven.

 

 1. Isoleer uw vloer
 2. Installeer HR-glas (superisolerend)
 3. Plaats een nieuwe CV-ketel
 4. Extra isolatie van de buitenmuren
 5. Koop energiezuinige toestellen
 6. Zorg voor extra isolatie van uw dak
 7. Een zuinige rijstijl
 8. Efficiënte verlichting
 9. En natuurlijk blijft u letten op uw energiezuinig gedrag
 10. Kies voor milieuvriendelijke energie

 

Op de site van Energiesparen.be kan je makkelijk berekenen hoeveel euro je nu ook daadwerkelijk terug verdient. We lijsten hier de calculatoren voor je op. Ontdek handige tips en advies om je huis thermisch te isoleren.

 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de isolatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele isolatiespecialisten