Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatiewaarde.eu Info & advies over isolatiewerken en de verschillende soorten isolatie.
Vergelijk 1350+ isolatiespecialisten uit België en Nederland.
header image
Isolatiewaarde.eu

Isoleren buitenmuren: kostprijs & materialen

Het isoleren van buitenmuren verhoogt het comfort van je woning. Daarnaast kent het ook heel wat andere voordelen. Verschillende isolatiematerialen zijn mogelijk en ook de prijs valt goed mee.

 

Waarom buitenmuren isoleren?

buitenmuren isoleren Het na-isoleren van bestaande buitenmuren is belangrijk voor al wie wil besparen op zijn energie-uitgaven. Hieronder vind je alle voordelen van buitenmuurisolatie op een rijtje:

 • Comfortabeler wonen: door het isoleren van de buitengevel voelen de muren aan de binnenkant warmer aan. Je hebt ook geen last meer van koude luchtstromen. Het binnenklimaat wordt ook verbeterd. In de zomer voelt de woning frisser aan. In de winter blijft het binnen warmer.
 • Minder kans op doorslaand vocht: omdat de muren beter geïsoleerd zijn, kan vocht de woning minder makkelijk binnendringen.
 • Geen ruimteverlies: in vergelijking met het isoleren van binnenmuren, verlies je met buitengevelisolatie geen bewoonbare oppervlakte.

 

 • Energiefactuur daalt: je bespaart op je energie-uitgaven, omdat de warmte minder snel ontsnapt. Op jaarbasis verbruik je 10,5 m3 minder gas per m2.
 • Geen koudebruggen: isolatie op de buitengevel wordt naadloos aangebracht, waardoor je geen last hebt van koudebruggen.

 

Na-isoleren van bestaande buitenmuren kostprijs

De prijs voor het na-isoleren van bestaande buitenmuren bedraagt € 115 à 130 / m2. Dit maakt het duurder dan andere vormen van muurisolatie. Het is wel de beste manier om je muren te isoleren. Je levert niet in op bewoonbare binnenruimte en het kan toegepast worden op oude als nieuwe woningen.

Vraag hier gratis prijzen op maat aan bij erkende vakmannen.

 

Geschikte isolatiematerialen gevelisolatie

Vaak worden PIR-of EPS-isolatieplaten gebruikt. Maar ook cellenglas en minerale isolatieblokken zijn mogelijk. De plaatsing van isolatie op de buitengevel gebeurt in verschillende stappen. Bij het gebruik van isolatieplaten, wordt er rechtstreeks gelijmd op de buitengevel. Dit kan eventueel ondersteund worden door een metalen frame. Om het uitzicht van de gevel te verfraaien, wordt dit afgewerkt met een gevelbekleding. Een uitgebreide beschrijving van een stappenplan van de opbouw van het isoleren van buitenmuren, vind je in het artikel “opbouw van gevelisolatie“.

stappenplan isoleren buitenmuren

 

Afwerken gevelisolatie met gevelbekleding: mogelijkheden & prijzen

Na het aanbrengen van de buitenmuurisolatie, plaats je gevelbekleding. Hier heb je de keuze tussen heel wat materialen. Je keuze is afhankelijk van je budget en je persoonlijke smaak.

 • Houten gevelbekleding: oogt warm en authentiek. Het is verkrijgbaar in duurzame materiaalsoorten zoals thermowood.
  Gemiddelde prijs: vanaf 50 euro per vierkante meter (zonder isolatie en btw)
 • Crepi: gevelpleister (of crepi) zorgt voor een strakke, egale look van de buitengevel. De kalk in de pleister beschermt tegen vocht en slagregens.
  Gemiddelde prijs: vanaf 70 euro per vierkante meter (zonder isolatie en btw)
 • Steenstrips: strips van gevelstenen zien eruit zoals echte bakstenen. Ze worden rechtstreeks gelijmd op de isolatie. De snelle plaatsing is een belangrijke troef.
  Gemiddelde prijs: 75 euro per vierkante meter (inclusief isolatie, exclusief plaatsing)
 • Kunststof: kunststof gevelpanelen zijn het betaalbare alternatief op hout en andere natuurmaterialen.
  Gemiddelde prijs: vanaf 40 euro per vierkante meter (zonder plaatsing, btw en isolatie)

 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de isolatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele isolatiespecialisten