Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatiewaarde.eu Info & advies over isolatiewerken en de verschillende soorten isolatie.
Vergelijk 1350+ isolatiespecialisten uit België en Nederland.
header image
Isolatiewaarde.eu

Isolatieplaten muur

Isolatieplaten voor de muur worden zowel gebruikt voor de buitengevelisolatie als voor de isolatie van de gevel via de binnenmuur. Er zijn verschillende materialen mogelijk. Om vochtproblemen en overbodige kosten te vermijden, is het best om de plaatsing over te laten aan een professionele vakman.

Gevel laten isoleren met isolatieplaten? Vraag hier gratis prijzen op maat aan.

 

isolatieplaten muur Voordelen van harde isolatieplaten voor de muur

Voor muurisolatie, gebruikt men vaak isolatieplaten. Gevelisolatie en binnenmuurisolatie wordt vaak toegepast als spouwmuurisolatie niet mogelijk is.

+ Uitgebreide keuze: verkrijgbaar in heel wat materialen en formaten

+ Flexibel budget: verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën

+  Makkelijk te plaatsen: isolatieplaten zijn relatief makkelijk te plaatsen. Let wel op voor details, zoals hoeken en kanten. Ze kunnen grote energieverschillen opleveren.

 

 +Weinig verlies van ruimte: kies je voor buitengevel isolatie? Dan zal je met isolatieplaten niet veel ruimte verliezen.

 

Isolatieplaat voor muurisolatie: materialen

Er zijn heel wat verschillende materialen die geschikt zijn voor het isoleren van buiten- of binnenmuren. We sommen hieronder enkele van de meest voorkomende mogelijkheden op.

 

1) XPS isolatieplaten

Voor het isoleren van buitenmuren, gebruikt men soms XPS-platen. XPS is polystryreen hardschuim, een soort kunststof. Het is drukvast, vochtbestendig en hebben een prima isolatiewaarde. Daarnaast zijn ze ook makkelijk te plaatsen, dankzij een tand- en groefsysteem.

 

2) PUR – platen

PUR (of polyurethaan) is te verkrijgen in de vorm van schuim en platen. PUR-platen isoleren beter dan schuim. Deze kunststof isolatieplaten voor de muur, worden vaak gebruikt voor de gevel. Ze zijn makkelijk aan te brengen en hebben een hele hoge isolatiewaarde.

 

3) PIR-platen

PIR-isolatieplaten voor de muur zijn gelijkaardig aan de PUR-variant. Het enige verschil is dat PIR iets brandveiliger is. Ze werken dan ook brandvertragend. Omdat ze zo goed isoleren, kunnen ze in geringe diktes toegepast worden.

 

Stappenplan voor de plaatsing

Het plaatsen van harde isolatieplaten voor de muur, laat je best over een vakman met ervaring. Een verkeerde plaatsing kan zorgen voor vochtproblemen en heel wat onnodige kosten.

Vind hier gratis vakmannen uit uw regio.

 

Een vakman brengt isolatieplaten op de buitenmuur aan volgens deze stappen:

 

Stap 1: Hechtmortel aanbrengen

De vakman brengt hechtmortel aan op de draagmuren. Mortel is goed voor de akoestische isolatie en de luchtdichtheid. De mortel bestaat uit minerale stoffen met een organisch bindmiddel.

 

Stap 2: Aanbrengen van de isolatieplaten

Op de hechtmortel worden de isolatieplaten aangebracht met behulp van pluggen. De pluggen bestaan uit stalen spreidstiften met kunststof omhulsel. Extra aandacht wordt besteed aan hoeken en randen, waar extra pluggen worden geplaatst.

 

isolatieplaten plaatsen

 

Stap 3: Grondpleister

Hierboven komt grondpleister in een laag van 3 tot 5 mm. Hierop plaatst men vaak een wapeningsweefsel dat liefst volledig ingebed is in de pleisterlaag.

 

Stap 4: Afwerkingslaag

Als laatste komt er dan uiteindelijk een afwerkingslaag. Je kan hiervoor gebruik maken van sierpleisters of een ander materiaal. Sierpleisters zorgt voor een egale afwerking. Bovendien beschermen ze goed tegen vocht.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de isolatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele isolatiespecialisten