Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatiewaarde.eu Info & advies over isolatiewerken en de verschillende soorten isolatie.
Vergelijk 1350+ isolatiespecialisten uit België en Nederland.
header image
Isolatiewaarde.eu

Tuinhuis materiaal kiezen: Hout, metaal, kunststof of prefab?

Een tuinhuis is de ideale oplossing voor uw opbergprobleem. Ze zijn zowel verkrijgbaar in hout, kunststof, metaal of prefab. Bovendien kan je ze makkelijk zelf monteren. Hier lees je meer over de voordelen van tuinhuizen in verschillende materialen.

Een tuinhuis kopen? ✓ Bekijk hier het gamma in de webshop!

 

Tuinhuis in hout

Een houten tuinhuis is estetisch gezien het meest aangewezen en zorgt voor sfeer in de tuin. Ze bestaan zowel in klassieke als moderne uitvoeringen. Let wel op, het hout dient regelmatig onderhouden te worden, opdat uw tuinhuis er mooi blijft uitzien. Ze bestaan zowel in standaard formaten (meeste doe-het-zelf zaken) of je kan een tuinhuis ook op maat laten maken (gespecialiseerde firma’s). Ze worden ook wel eens gebruikt voor het plaatsen van sauna’s, yacuzzi, …

Tuinhuizen bestaan in verschillende soorten hout. Het meest gebruikte houtsoort is RODE NOORDSE GREEN of cederhout.
De planken zijn verkrijgbaar in verschillende diktes:

 • Rode noordse green: 35, 45 en 58 mm
 • Cederhout: 28, 38 en 45 mm voor cederhout

Gebruik goede beits om uw tuinhuis te beschermen tegen weer en wind. Met een dekkende beits dient u uw tuinhuis gemiddeld slechts om de 10 jaar behandeld te worden.

soorten tuinhuizen

Dakcontructie

 • een klassiek zadeldak
 • een plat dak
 • een lessenaarsdak
 • een mansardedak
 • een gebogen dak
 • een piramidedak
 • een schilddak

Als dakbedekking kan je kiezen uit:

 • derbigum
 • shingles
 • metalen profielplaat
 • eternit lei “new stonit” lei
 • pannen

Vloer
Als vloer wordt vaak geopteerd voor een houten vloer of betonnen vloer maar daar ben je vrij in. wil je een mooi afgewerkt tuinhuis, kan je het ook laten tegelen.

 

Tuinhuis in kunststof

Deze tuinhuisjes hebben als voordeel dat ze onderhoudsvriendelijk zijn, een goede prijs-/kwaliteitsverhouding hebben, niet rotten of roesten door vocht en regen, zeer gemakkelijk te monteren zijn en zeer makkelijk uit te breiden zijn. Ze kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden: fietsen stallen, gereedschap opbergen, opbergen van tuinmeubels, … Ze zijn ook in kleine formaten verkrijgbaar waardoor u deze huisjes overal kunt plaatsen (vb. balkon). Een ander voordeel is, dat je ze in verschillende kleuren kan verkrijgen. Tegenwoordig zijn er tuinhuisjes verkrijgbaar die dezelfde uitstraling hebben als een houten tuinhuis en op maat gemaakt kunnen worden. Een eventueel nadeel kan zijn dat de kleuren na verloop van tijd, verbleken door de zon en flets worden. Een tuinhuis kopen? Bekijk hier het volledige aanbod in de webshop en vergelijk zo de prijzen!

 

Tuinhuis van metaal (verzinkt staal)

Deze tuinhuisjes of opbergboxen, zijn van uitstraling vrij sober en ongezellig. Ze hebben wel een goede prijs-/kwaliteits verhouding, zeer onderhoudsvriendelijk, gemakkelijk te monteren, uitbreiden is mogelijk en hoeft niet geschilderd te worden. Metalen tuinhuisjes zijn wel niet warmte-isolerend en door condensatie kan het er binnenin zelfs vochtig zijn.

Prefab tuinhuis

Met een prefab tuinhuis kan u zelf een tuinhuis ontwerpen volgens uw wensen. U beslist waar deuren en ramen komen en het grote voordeel is dat monteren en te demonteren echt kinderspel is. De stevigheid wordt verkregen door een echt framewerk en niet door een opeenstapeling van planken zoals bij traditionele tuinhuisjes het geval is. Een ander voordeel is dat deze zowel in stenen of in houten uitvoering verkrijgbaar zijn.

Wil je een tuinhuis kopen? Bekijk en bestel hier eenvoudig op de webshop!

 

Funderingen tuinhuis

Er zijn verschillende keuzemogelijkheden wat betreft de fundering voor uw tuinhuis. De vraag is hoeveel tijd en geld je er wil insteken.

Stormverankering
Vergeet zeker het stormverankeringsset niet te gebruiken. Men gebruik deze aan de onderste wandbalken van voor-en achterwand. Ze dienen verankerd te worden aan het fundament (beton of klinkers). Grondankers zijn bij de meeste bestellingen niet inbegrepen, evenals slotbouten en schroeven waarmee u het anker vastzet.

FUNDERING VOORDEEL NADEEL
funderingspalen of blokken snelle installatie, droog oogt minder mooi, palen kunnen rotten, nog geen vloer
beton (min. 10 cm dik) fundament + vloer afwatering nodig, kostelijk, na jaren kunnen barsten in beton komen
klinkers fundament + mooie vloer, even duur als beton indien zelfplaatsing, afwatering minder belangrijk arbeidsintensiever bij zelfplaatsing

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de isolatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele isolatiespecialisten