Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatiewaarde.eu Info & advies over isolatiewerken en de verschillende soorten isolatie.
Vergelijk 1350+ isolatiespecialisten uit België en Nederland.
header image
Isolatiewaarde.eu

Geen elektriciteit voor ons deze winter

Wat te doen bij een stroomafschakelingsplan? Wat kan je doen om een stroompanne helpen te voorkomen? Lees het hier.

Eerst werd het tarief van 21% op de BTW verlaagd naar 6% BTW. Hierdoor diende je dus maandelijks minder kosten op je factuur te betalen. Dit heeft echter maar 3 maanden stand gehouden. Toen zagen de elektriciteitsbedrijven de kans om hun facturen met 10 euro per maand te verhogen. Of in ieder geval op mijn energiefactuur.

Maar er is meer. Een stroomafschakeling werpt deze winter een haar in de boter. Is er tekort aan elektriciteit, dan bent u als burger een aantal zaken verplicht te doen. Maar weet u wat u moet doen om geen boete op te lopen? Op dit moment wordt er door de CD&V gewerkt aan een straatlichtenverbod. Maar dat is niet het enige. Wanneer er een tekort aan stroom heerst, bent u zelf verplicht alle overbodige verlichting te doven. Dit geldt eveneens voor de kerstverlichting in uw huis. Doet u dat niet, kan u een flinke boete oplopen. Verder loopt u het risico dat u uw wasmachine en droogkast tijdelijk niet meer zal mogen gebruiken. Het lijkt al een beetje of we in een ontwikkelingsland beland zijn. Ook bedrijven dienen de etalageverlichting te doven maar ook andere niet functionele verlichting zoals neonverlichting, reclameborden enz.

stroompannes voorkomen

Waar hoe weten we wanneer er een stroomafschakeling dreigt? Bepaalde grote tv zenders geven tijdens een weerbericht een elektriciteitsindicator op. Deze geeft weer in welke regio van België er dreigt een stroompanne op te treden. Op dat moment bent u verplicht uw voorzorgen te nemen. Dit geldt eveneens voor woningen met zonnepanelen, zonneboilers of andere energiebesparende middelen.

U kan mee helpen een stroompanne te voorkomen door enkele handige tips:

 • Een droogkast verbruikt veel stroom. Probeer uw was te drogen hangen.
 • zorg dat je enkel gebruik maakt van kerstledverlichting – probeer uw kerstverlichting buiten te minimaliseren.
 • Uw tweede diepvriezer bijna leeg? Misschien is het wel de moment om uw diepvriezer te ontdooien. U bespaart trouwens redelijk wat geld op uw energiefactuur hierdoor.
 • Trek alle apparatuur op stand-by uit.
 • Een klein afwasje is met de hand snel gedaan.
 • Zet de temperatuur van uw wasmachine niet hoger dan 30°C.
 • Probeer zoveel mogelijk op gasvuren te koken.
 • Zet uw pc tijdig af.

 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de isolatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele isolatiespecialisten