Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatiewaarde.eu Info & advies over isolatiewerken en de verschillende soorten isolatie.
Vergelijk 1350+ isolatiespecialisten uit België en Nederland.
header image
Isolatiewaarde.eu

Na-isolatie spouwmuur met glaswol: tips & nuttige weetjes

De na-isolatie van de spouwmuur met glaswol zorgt ervoor dat je comfortabeler gaat wonen. Daarnaast daalt hierdoor ook je energiefactuur. De overheid geeft subsidies voor mensen die hun muren willen na-isoleren, waardoor de terugverdientijd lager ligt.

 

Spouwmuurisolatie plaatsen? Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes op maat.

 

Na-isolatie van de spouwmuren met glaswol mogelijk in mijn huis?

na-isolatie spouwmuur Woningen van voor 1920 werden niet met een spouwmuur gebouwd en vanaf de jaren tachtig vorige eeuw werden de meeste huizen al tijdens de bouw geïsoleerd. Is je huis echter gebouwd in de periode tussen 1920 en pakweg 1980 dan heb je grote kans dat er wél een spouwmuur is, maar dat deze nog niet geïsoleerd is. In dat geval is het dus slim de spouwmuren van je woning alsnog te laten isoleren. De isolatiespecialist zal altijd eerst de spouw onderzoeken door het inbrengen van een camera. Hij controleert op die manier of de spouw genoeg ruimte heeft om het isolatiemateriaal in te kunnen spuiten (de spouw moet minstens 5 centimeter breed zijn) en of er geen vervuiling is in de vorm van stenen of mortel.

 

 

Waarom kiezen voor glaswol?

Voor wat betreft het isolatiemateriaal heb je de keuze uit verschillende soorten spouwmuurisolatie: glaswol, steenwol, PUR schuim en isolatieparels. Elke soort heeft voor- en nadelen, maar meestal wordt er gekozen voor PUR schuim of glaswol.

 

Glaswol is vooral bekend in de vorm van die gelig gekleurde isolatieplaten op zolder. Voor de spouwmuur wordt er echter gebruik gemaakt van vlokken glaswol. Deze worden via gaten in de buitenmuur in de tussenruimte ingespoten. Glaswol wordt veel gebruikt als isolatiemateriaal voor de spouwmuur, want het is goedkoop, het heeft een hoge isolatiewaarde en is heel brandveilig. Het heeft in vergelijking met PUR schuim bijna dezelfde resultaten, maar glaswol geeft een iets betere akoestische isolatie terwijl PUR schuim de hoekjes en gaatjes beter vult, waardoor de thermische isolatie net wat beter is.

 

na-isolatie spouwmuur met glaswol

 

Glaswol heeft daarnaast nog het voordeel dat het geen geur verspreidt (zoals PUR wel doet als het net is ingespoten) en het scoort bovendien iets hoger wat betreft brandveiligheid. Glaswol in de vorm van vlokken is verkrijgbaar in 2 categorieën; het HR++ label, met een hogere isolatiewaarde, en het HR+ label met een isolatiewaarde die wat minder maar ook heel goed is. De HR++ versie is uiteraard duurder. Op de offertepagina kan je prijsvoorstellen op maat aanvragen voor het isoleren van de spouwmuur met glaswol. Deze dienst is geheel vrijblijvend én gratis. Klik hier om offertes te ontvangen.

 

Subsidies voor na isolatie van de spouwmuur

De overheid stimuleert het nemen van isolatiemaatregelen en er zijn dan ook verschillende subsidies waarvoor je in aanmerking kan komen. Dankzij deze premies en de permanent lagere energierekening, heb je in slechts een paar jaar de investering terugverdiend en woon je een stuk comfortabeler. Doen dus!

 

 

Vrijblijvend offertes ontvangen?

Kies voor een ervaren vakman gespecialiseerd in spouwmuurisolatie en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen